Als je de informatie over de symptomen en oorzaken van amandelstenen op deze site gelezen hebt, weet je inmiddels dat de stinkende witte korreltjes niet zomaar met normale producten van de drogist te verhelpen zijn. Dit komt doordat de vocht- en zuurstofbalans in je keel verstoord is.

Gewone mondwaters, tandpasta of andere middelen voor de mondhygiëne niet geschikt zijn om dit probleem aan te pakken. Sterker nog, middelen zoals mondwater verergeren het probleem omdat zij je keel uitdrogen vanwege de alcohol of menthol die zij bevatten.

Wat kan ik dan wel doen?

De vraag is dan wat je dan wel kunt doen om van de amandelstenen zelf te verwijderen. Gelukkig zijn er middelen op de markt die heel doelgericht het probleem aanpakken. Ze herstellen de vocht- en zuurstofbalans in je keel of zorgen ervoor dat er geen afvalstoffen achterblijven op of rondom je amandelen. Hieronder hebben we de 5 meest gebruikte middelen om tonsil stones zelf te verwijderen of de amandelsteentjes te voorkomen op een rijtje gezet. Er zijn er meer: vergeet niet de top 10 van middelen die wij hebben samengesteld ook te bekijken!

Tonsil stones of amandelstenen zelf verwijderen: 5 middelen

  • Zuigertje voor amandelstenen

Het amandelstenen zuigertje van Tonsilfresh is een opvallend slim hulpmiddel om de crypten van de keelamandelen schoon te maken. Het instrument is voorzien van een glazen pipet met een oranje zuigbal. Door het uiteinde van de pipet op je amandelen te zetten en het balletje in te knijpen zuig je relatief gemakkelijk de gaatjes van de keelamandelen schoon. Je kunt TonsilFresh Cupping Glass bekijken bij demondzorgzaak.nl of amandelstenenshop.nl

  • Effectieve neusdruppels

Een belangrijke oorzaak van amandelstenen is neusslijm. Dit komt in de keelholte terecht en als de vocht- en zuurstofbalans rondom je amandelen en amandelcrypten verstoord is, nestelt het slijm zich daar waarna het verhardt. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van amandelsteentjes.

Neusslijm vormt zich, het woord zegt het al, in de neus- en neusholten. Met de California Breath nasal sinus drops kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het zelf verwijderen van amandelstenen. Door dit middel in beide neusgaten aan te brengen en vervolgens je keel in te laten glijden door je hoofd iets naar achter te houden, zorg je er voor dat zich geen neusslijm kan ophopen in je keel.

  • Druppels tegen aanslag op de tong

De California Breath power drops voor op de tong is een van de beste middelen om amandelstenen te verwijderen. Bijkomend voordeel is dat ze er voor zorgen dat je adem weer fris wordt waardoor je weer vol zelfvertrouwen je leven kunt leiden.

De tong lijkt op het eerste gezicht niet het grootste probleem bij amandelsteentjes. Totdat je je realiseert dat de bacteriën die in amandelsteentjes zitten vaak eerst tussen de papillen van de tong gezeten hebben. Het wordt dan al snel duidelijk waarom een goede verzorging van de tong belangrijk is voor het zelf verwijderen van amandelstenen. Een ruwe tong is een ideale broedplaats voor de bacteriën die amandelstenen veroorzaken. Als je last hebt van een witte tong is de kans groot dat je op den duur ook last gaat krijgen van amandelsteentjes. De California Breath power drops voor op je tong maken korte metten met deze bacteriën. En zorgen ervoor dat je tong weer een gezonde kleur krijgt en de slechte adem verdwijnt.

  • Oxyd8 frisse adem pakket

Veelvuldig poetsen is onder normale omstandigheden een goede manier om je mondhygiëne op peil te houden. Maar als je last hebt van amandelsteentjes is je mondhygiëne verstoord en helpen alledaagse mondverzorgingsproducten niet. Met Oxyd8 tandpasta ga je de anaerobe bacteriën die amandelstenen veroorzaken gericht tegen. Deze tandpasta helpt je om amandelstenen zelf te verwijderen doordat het ontwikkeld is om op een natuurlijke wijze de vocht- en zuurstofbalans te herstellen. Daardoor worden anaerobe bacteriën verwijderd én hun aanwezigheid voorkomen. Door na iedere maaltijd met de Oxyd8 tandpasta je tanden te poetsen, ben je snel van je amandelstenen af.

  • Oxyfresh mondspray

De Oxyfresh mondspray is een van de favoriete producten voor mensen met een slechte adem, amandelsteentjes of beide. De zeer effectieve Oxyfresh formule die aan de basis staat van alle Oxyfresh producten kan met deze spray direct aangebracht worden op het probleemgebied: de amandelen. Door deze spray te gebruiken geef je de anaerobe bacteriën geen kans: zij zullen onmiddellijk afsterven na het toedienen van de spray. Het handzame flesje laat zich gemakkelijk overal mee naar toe nemen en het toedienen ervan is heel eenvoudig.

Er zijn natuurlijk talloze mondsprays op de markt, maar deze werken niet als je amandelstenen zelf wilt verwijderen. De commerciële mondsprays bevatten bijna allemaal alcohol, saccharine (ook een bestandsdeel van schoonmaakmiddelen) of chloorhexidine en dat is funest voor de vochtbalans die nodig is om van amandelstenen af te komen. Ze geven je een frisse adem, maar dat is slechts tijdelijk en de kans is groot dat door de samenstelling van deze mondsprays het probleem verergert. Ze vernietigen de goede bacteriën en zorgen voor een droge mond. Ideale omstandigheden voor de anaerobe bacteriën die de witte of gele stinkende korreltjes vormen om hun slag te slaan. Daarnaast krijg je door commerciële sprays ook aanslag op je tanden, terwijl je juist wilt dat je gebit en adem weer gezond worden. De Oxyfresh sprays zijn vrij van deze middelen. Deze spray is er alleen op gericht om de anaerobe bacteriën die de boosdoeners zijn uit te schakelen. Zo kunnen je mond en keel weer een gezonde vochtbalans krijgen en worden amandelstenen voorkomen.

  • Orabrush en OraGel

Tegenwoordig worden tongreinigers bijna niet gebruikt. Dat is raar, want zelfs de Romeinen wisten al dat het een uitstekend middel is tegen een slechte adem en dat helpt om een goede mondhygiëne in stand te houden. Als je last hebt van amandelstenen en de tonsil stones zelf wilt verwijderen, is een goede tongreiniger zelfs een van de beste middelen om van de stinkende witte brokjes af te komen. De Orabrush tongreiniger onderscheidt zich van andere tongreinigers door zijn unieke ontwerp en de diepe reiniging van de tong dankzij fijnpuntige borstelhaartjes. Zo krijgen de anaerobe bacteriën die verantwoordelijk zijn voor amandelsteentjes geen kans.

Lees ook