Als je amandelstenen hebt, wil je er zo snel mogelijk vanaf. En nu je weet wat de belangrijkste oorzaken zijn van amandelsteentjes, kun je gericht op zoek naar een middel dat voldoet aan de eisen zoals een actieve zuurstofformule. Om je op weg te helpen hebben we hier de tien meest effectieve middelen om amandelstenen te verwijderen op een rij gezet. Met deze middelen is het slechts een kwestie van tijd om van amandelstenen af te komen!

1. TonsilFresh Cupping Glass

Een van de meest geliefde tools ter wereld is die van het bedrijf TonsilFresh. De TonsilFresh Cupping Glass maakt behulp van een aanzuigende werking waardoor de crypten van de amandelen kunnen worden vrijgemaakt van bacteriën en stinkende witte stukjes. Het grote voordeel is dat deze methode veilig is en dat er minder irritatie ontstaat in vergelijking met de meeste andere tonsilstone verwijderaars. Bekijk of dit product iets voor je is op demondzorgzaak.nl.

2. Oxyfresh mondwater

Oxyfresh mondwater zorgt voor een diepe en verrijkende reiniging van de mond. Dit mondwater bestaat uit een unieke combinatie van Oxygene® en zink, waarmee de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor amandelstenen worden verwijderd. Bijkomend voordeel is dat ook cariës, tandvleesproblemen, tandsteen en aanslag op de tong voorkomen worden.

Oxyfresh mondwater is een betere keuze als je last hebt van amandelstenen dan andere mondwaters. Er zit namelijk geen alcohol, chloorhexidine of peroxide in. Deze stoffen drogen de mond uit waardoor de kans op witte stinkende brokjes in de keel toeneemt.

De bestanddelen van Oxyfresh hebben een milde prettige smaak, bijten of prikken niet, werken speekselstimulerend en bouwen tegelijkertijd mee aan een gezonde mondflora.

3. Orabrush en OraGel

De Orabrush tongreiniger is een van de beste middelen tegen amandelstenen. De tong speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van amandelsteentjes. Veel van de afvalstoffen die amandelstenen veroorzaken, zijn afkomstig van de tong. Als de tong niet goed gereinigd wordt, kan dat dus leiden tot de witte brokjes in je keel die zo stinken.

Met de Orabrush tongreiniger maak je hier korte metten mee. Orabrush heeft heel fijne, puntige borstelhaartjes die de tong diep reinigen. Zo worden óók de minuscule ruimtes tussen de tonghaartjes gereinigd en krijgen amandelstenen geen kans.

4. California Breath nasal sinus drops

De California Breath nasal sinus drops zijn zeer effectief tegen amandelstenen dankzij de unieke Oxyd8 formule.

Zoals we zagen bij de oorzaken van amandelstenen, is neusslijm een belangrijke voedingsbodem voor de bacteriën die amandelstenen veroorzaken. Het slijm verhardt in de amandelcrypten en de anaerobe bacteriën kunnen hun slag slaan. Het resultaat: witte vlekken in de keel en amandelsteentjes.

Met de California Breath nasal sinus drops kan dit voorkomen worden. Door California Breath nasal sinus drops in ieder neusgat te druppelen en het vervolgens te laten glijden tot achter in je keel, heb je een grote oorzaak van amandelstenen aangepakt. Met name mensen die vaak verkouden of allergisch zijn óf last ondervinden van post nasal drip, hebben veel baat bij deze aanpak.

5. California Breath powerdrops tongue

Naast de Orabrush kunnen anaerobe bacteriën op de tong ook bestreden worden met deze California Breath powerdrops. Of beter nog: gebruik de middelen samen.

Mensen met amandelstenen hebben vaak een witte tong of witte vlekken in de keel. Dat komt doordat anaerobe bacteriën zich ophopen op de tong. Daar kunnen de witte brokjes al ontstaan die later amandelstenen worden. Het gevolg is een slechte adem en een lelijke tong.

Met de California Breath powerdrops tongue is dit snel verleden tijd. Zo zorg je er niet alleen voor dat amandelstenen geen kans krijgen, maar zal je ook altijd een lekker frisse adem hebben.

6. Ultradex mondspray

Oxyfresh mondspray is een krachtige, speekselstimulerende en gebitsvriendelijke mondspray. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van slechte adem, monddroogheid, amandelsteentjes en aanslag op de tong.

De gepatenteerde formule van Oxyfresh mondspray bestaat uit een unieke combinatie van Oxygene® en zink. Het neutraliseert slechte ademgassen en doodt de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor cariës, tandvleesproblemen, amandelstenen, tandsteen en aanslag op de tong.

7. OraRelieve Dry Mouth Gel

Iedereen heeft wel eens een droge mond, maar als dit langere tijd aanhoudt kan dit al snel voor problemen zorgen. De pH-waarde in de mond is te laag en daardoor ontstaan witte vlekken in de keel en witte brokjes in de mond: de gevreesde amandelstenen zijn een feit.

Met Orarelieve gel kun je amandelsteentjes voorkomen. Deze mondgel zorgt ervoor dat de mondslijmvliezen gezond blijven en dat de pH-waarde in de mond op een normaal niveau blijft. Zo voorkom je niet alleen amandelstenen, maar zorg je ook goed voor je tanden, tong en keel.

8. Oxyd8 Fresh Breath Pack

Oxyd8is een begrip als het gaat om mondverzorging en er zijn onder andere tandpasta’s, mondspray’s en keelspoelingen die gebaseerd zijn op Oxyd8. De unieke formule van Oxyd8 zorgt voor een gezonde mond als nooit te voren. Door middel van zuurstoftoevoegingen vernietigt het anaerobe bacteriën, dé veroorzakers van amandelstenen. Met producten van Oxyd8 krijgen amandelsteentjes geen kans. Nooit meer witte stinkende brokjes dus!

10. Monoject 412

Het Monoject 412 kaakholtespuitje is een handig hulpmiddel bij het voorkomen of verwijderen van amandelstenen. Door het spuitje te vullen met Oxyfresh mondwater, kun je amandelsteentjes zelf verwijderen. De Monoject zorgt ervoor dat je dit met de juiste zorg kunt doen zonder je amandelen te beschadigen.